منوی دسته بندی

بررسی لوازم ضروری ماهیگیری+پیشنهاد خرید

اگر شما به ماهیگیری علاقه مند هستید و می خواهید این حرفه را بصورت مبتدیانه آغاز کنید و حداقل چند ساعت را در کمال آرامش به این کار بپردازید حتما لازم است تا با لوازم این کار آشنایی کامل پیدا کنید. ما امروز در دقیق شو قصد داریم تا شما را بصورت اجمالی با لوازم ماهی گیری آشنا کنیم تا با خیالی آسوده تمامی هر آنچه برای شروع لازم است خریداری کنید و در واقع مقدمات آنچه که شما را به تفریح سالم و مفرح نزدیک و از هیاهو و آلودگی هوا دور می کند فراهم آوریم.

در غالب کلی لوازم ضروری ماهیگیری برای شروع این کار به 9 قسمت تقسیم می شود که اجمالا در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.پس با ما همراه باشید.

1. چوب ماهیگیری «fishing rod»|لوازم ضروری ماهیگیری|

چوب های ماهیگیری در انواع مختلفی همچون چوب کاسی ، پشه ، بیت کستینگ ، اسپینینگ ، ساحلی ، اسپینیگ دریایی ، ترولینگ ، فلوتینگ و پوله و چوب تخصصی کپور در بازار موجود است.

چند نکته در مورد خرید چوب ماهی گیری الزامی است که باید قبل از خرید به آنها توجه شود. مهمترین آنها وزن ، طول و جنس آن است. جنس چوب های موجود در بازار معمولا یا فایبرگلاس و یا از کربن ساخته شده است. در حالت کلی سعی کنید از خرید مدل بسیار کوتاه خودداری کنید مگر در موارد استثناء پیشنهاد می شود اگر که تازه این کار را شروع کرده اید چوب های ساده و سبک را انتخاب کنید تا علاوه بر هزینه کمتر، گزینه متناسب برای شروع مقدماتی را برگزینید.

چوب بهتر است در عین حال که استحکام خوبی دارد وزن سبک و اکشن خوبی داشته باشد.اکشن اصطلاحا به سرعت بازگشت به حالت اولیه بعداز پرتاب گفته می شود. خوب است بدانید چوبهای ماهی گیری با ترکیبات فایبرگلاس اکشن پایین تر و کمتری نسبت به نمونه هایی با ترکیبات فیبر کربن «که بسیار سبک و محکم هستند» را دارند. معمولا نمونه هایی که دارای اکشن سریع تری هستند به ماهی گیر این اجازه را می دهند که پرتاب بلند تری را تجربه کنند.

اگر بخواهیم چوب های ماهی گیری را از نظر تخصص آنها تقسیم بندی کنیم بصورت زیر است:

  • 10 تا 30 گرم مناسب برای صید ماهی قزل الا
  • 20 تا 40 گرم بیشتر مناسب برای ماهی های سوف
  • 50 تا 250 گرم بیشتر مناسب صید ماهی های کپور
  • 400 تا  1000 گرم بیشتر مناسب ترولینگ دریا

بهتر است بدانید در بین مدل های به اصطلاح  آنتنی و چند تیکه مدل های آنتنی حمل و نقل آسانتر اما نمونه های چندتیکه عمر نسبتا طولانی تری نسبت به بقیه دارند.

2. چرخ ماهی گیری «fishing reel»|لوازم ضروری ماهیگیری|

چرخ ماهیگیری یکی دیگر از لوازم ضروری ماهیگیری می باشد به چوب نصب می شود و شما را در جمع کردن و یا پرتاب نخ یاری می کند پس ، از اینرو نقش بسیار کلیدی و مهمی دارد و هنگام خرید باید به آن دقت ویژه شود. نکته ای که باید به آن توجه شود این است که چرخ ها باید با چوب شما متناسب باشد. بهتر است قرقره 100 تا 150 متر نخ داشته باشد و در هنگام خرید چرخ ها سعی کنید چرخی بخرید که قرقره یدک داشته باشد و یا خودتان تهیه کنید و همچنین حواستان باشد در هنگام خرید چرخ به بولبرینگ ، وزن و چرخ ترمز هم دقت شود. در مورد ترمز هم باید بدانید که ترمزها باید دقیق ، قابل تنظیم و بطور یکنواخت عمل کنند که در اینصورت استاندارد به شمار می روند.

3. نخ یا ریسمان ماهیگیری «fishing rig»|لوازم ضروری ماهیگیری|

ابتدا به این نکته توجه کنید که در برخی از فروشگاه ها همراه قرقره یک توپ نخ هم داده می شود اما در هر صورت یک بسته نخ بخرید حالا یا برای یدک نیازتان می شود و یا اگر هم نداشت که به عنوان نخ اصلی خریداری کنید که الزامی می باشد.

ضخامت یا قطر نخی که می خواهید خریداری کنید بسته به جثه و نوع ماهی که قراراست صید کنید متفاوت است و این اندازه ماهی است که ضخامت نخ را تعیین می کند.

اما بصورت کلی بهتر است افراد مبتدی و تازه کار از نخ نازک استفاده کنند و نیاز نیست به دنبال نخ خاص و ویژه ای باشند زیرا حالت ارتجاعی و الاستیکی نخ های نازک نسبت به نخ های کلفت بیشتر است و احتمال زخم کردن دهان ماهی و از دست دادن آن را بسیار کمتر می کند و از طرفی اگر در آب های شور که شفاف است ماهی گیری می کنید حتما به این نکته توجه شود که به خاطر شفافیت آب ، نخ ماهیگیری به خوبی دیده می شود و احتمال فرار ماهی ها وجود دارد. بنابراین توصیه می شود در این نوع آبها از نخ نازک استفاده شود تا بخوبی دیده نشود. یک نکته ای که حتما باید به آن دقت شود این است که شما سعی کنید در هرصورت نخی که روی چرختان است کمتر از 40 متر نباشد تا احتمال از دست دادن طعمه خود را کم کنید.

4. شناور|لوازم ضروری ماهیگیری|

یکی دیگر از لوازم ضروری ماهیگیری شناور می باشد. یکی از اصلی ترین وظایف این شناورها این است که میزان بیشتری از نخ را روی آب قرار دهد و همچنین به محض اینکه ماهی به دام افتاد شما را با خبر کند.

شناور ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند:

شناورهای ثابت و متحرک

برای آب های راکد مناسب تر و بهتر است که وزنی بین 2 تا 10 گرم داشته باشند و انتخاب شناورهای متحرک بسته به عواملی مانند جثه ماهی و عمق آب وزن های متفاوتی دارد. همچنین سعی کنید شناورهایی که نور فسفری و زیبایی در شب دارند و باعث جذب ماهی و همچنین دید بهتر شما می شود را انتخاب کنید تا اگر احیانا ماهی گیری شما به درازا انجامید و به غروب یا شب خوردید نگرانی از بابت تاریکی هوا نداشته باشید و بتوانید کار را پیش ببرید.

بصورت کلی باید بدانید شناورهای که به عنوان طعمه برای ماهی های مهاجم استفاده می شود بهتر است وزنی ما بین 2 تا 20 گرم داشته باشد.

5. پیش بند|لوازم ضروری ماهیگیری|

پنجمین وسیله ای که در بین لوازم ضروری ماهیگیری جایی می گیرد پیش بند است. پیشبند نیز بستگی به ماهی و ماهیگیری دارد و معمولا از پیش بندهای فولادی برای صید ماهی هایی با جثه بزرگ و با قلاب های سه شاخه انجام می گیرد ولی در غیر اینصورت نیازی به این نوع پیش بند نیست.

6. قلاب ماهیگیری «fishing hook»|لوازم ضروری ماهیگیری|

قلاب های موجود در بازار در انواع مختلف عرضه می شود که می توان به تک سری «تک شاخه» ، دوسری «دوشاخه» و دایره ای «سه شاخه» در سایز های مختلف اشاره کرد. در هنگام خرید حتما توجه داشته باشید که قلابی انتخاب کنید که متناسب با وزن و اندازه ماهی که می خواهید صید کنید باشد.

7. طعمه ماهیگیری|لوازم ضروری ماهیگیری|

طعمه ماهیگیری را هم می توان بصورت آماده «مصنوعی که معمولا با اسانس های خاصی بودار و مزه دار می شوند» از بازار خریداری کرد و یا خودتان آنها را آماده کنید.

اما نکته مهمی که در مورد خرید یا تهیه طعمه باید به آن دقت شود این است که طعمه بایستی به راحتی روی قلاب قرار گیرد و همچنین متناسب با سایز واندازه ماهی که قرار است صید شود باشد.

8. هرزگرد|لوازم ضروری ماهیگیری|

هرزگردها یکی از لوازم ضروری ماهیگیری می باشند. هرزگردها که بعد از اتمام نخ و قبل از نصب طعمه متصل می شوند و وظیفه دارند تا تمام حرکات ماهی ها را مهار کرده و حرکات ناگهانی ، غیرمنظم و پیچشی ماهی هارا کنترل کنند و علاوه بر کمک و راحت تر کردن شما از آسیب دیدن ، پارگی ، پیچ خوردن و یا گره خوردن نخ جلوگیری کنند.

9. کیف ماهیگیری|لوازم ضروری ماهیگیری|

خب حالا که با لوازم ماهیگیری آشنا شدید و پی بردید که تعداد وسایل این حرفه زیاد است پس حتما شما به یک کیف نظم دهنده که هم به وسایل شما سرو سامان دهد و هم اینکه سلامت وامنیت انها را تضمین کند احتیاج دارید. در هنکام خرید کیف ماهی گیری حتما توجه کنید که علاوه بر اینکه باید جنس خوبی داشته باشد حتما قسمت های تفکیکی و نظم دهنده فراوان داشته باشد تا شما اگر در آینده حرفه ای تر شدید و خواستید وسایلی را به کیفتان اضافه کنید به مشکلی بر نخورید.

امیدواریم با خواندن این مطلب که با عنوان لوازم ضروری ماهیگیری در اختیار شما عزیزان قرار گرفت بتوانید تمامی لوازم مربوط به ماهیگیری را خریداری کنید. در دقیق شو با خیالی آسوده می توانید لوازم ضروری ماهیگیری را بصورت اینترنتی تهیه کنید و از این تفریح سالم لذت ببرید. ضمنا شما عزیزان می توانید مقاله هایی در خصوص بهترین مدل های یخدان مسافرتی، اسکوتر و چمدان را هم مطالعه فرمایید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *